Förbättra synen på våra lärareNågot som är otroligt viktigt idag är bra lärare eftersom många ungdomar är skoltrötta, blir utbrända och den ena med det andra. Vi finner ingen motivation what so ever i skolan som vi behöver för att klara den höga pressen som ligger på oss. Vi behöver bra, kunniga och pedagogiska lärare men tyvärr har lärarrollen en otroligt låg status mot vad det egentligen borde ha. Jag menar, hur ballt är det egentligen inte att vara lärare? Det är ett av de absolut viktigaste jobb man kan ha, man får dagligen jobba och kommunicera med barn och ungdomar, man bidrar till samhällets utveckling. Varför allt färre vill bli lärare idag tror jag i grund och botten beror på att barn, ungdomar och vuxna har byggt oss en helt fel uppfattning om lärare. Vi har bestämt att det är ocoolt att bli lärare och vi tänker "Hur kan man vilja gå i skolan, igen?!". Inte konstigt att statusen på läraryrket sjuker i en rasande fart. Inte konstigt att allt färre vill bli lärare. Men vet ni vad? Duktiga, kompetenta lärare som brinner för sitt yrke är det häftigaste som finns. Jag har själv vart på botten i skolan, där allting sög. Alltså det verkligen sög och jag ville inte alls gå till skolan. Men jag hade en fantastisk lärare vars mammahjärta räckte till alla elever på hela skolan. Hon hjälpte mig, pratade med mig- hon verkligen brydde sig om mig. Hon var så häftig. Att kunna dagligen prata och hjälpa elever med deras problem, allt från en engelska uppsats till personliga och privata problem, och sedan gå hem till sin familj och veta att hon har hjälpt flera unga att må i alla fall lite bättre. Lärare är i slutändan elevers hjältar för det är ju tack vare dem som vi har chansen att få de drömyrken vi strävar efter.
 
Bilderna lånade från Kunskapensvag.se
 
Vi behöver hylla våra lärare mer och nu har en fantastisk ungdom som heter Beata Kull startat en hyllning som heter Kunskapens Väg. Det är otroligt häftigt att Beata som är en nybliven student har skapat en sådan fin hyllning i ett fantastiskt syfte. Dessutom är både My Acadamy och Wise Group sponsorer för denna hyllning vilket gör att varje år kommer det delas ut pris till en lärare vars arbete har utmärkt sig extra mycket. Röstningen sker utav Sveriges elever vilket jag också tycker är så bra idé, eftersom det i slutendan handlar om vad vi tycker är en bra lärare. Även en jury är med i röstningen. Allt detta för att hylla våra lärare, visa dem uppskattning. Hyllningen har bara fått positiva reaktioner från bland annat Carolina Klüft och Camilla Läckberg, och nu även från mig *blink*. Jag tycker det är otroligt inspirerande med denna hyllning och jag vill vara med och bidra! Vi behöver inte gå runt problemet med att ändra betygssystemet hit och dit, utan vi behöver inspirera folk till att vilja bli lärare. 
 
Ni hittar denna fantastiska hyllning på WWW.KUNSKAPENSVAG.SE eller på KUNSKAPENSVAG på Instagram! In och likea och följ, eller kanske köpa ett av deras urballa iPhone skal? Var med och bidra!
4

Mina bästa skönhetstips inför sommarenTycker inte ni att det är mycket lättare att ta hand om sig sjäv när sommaren kommer? Så jag tänkte dela med mig utav mina bästa skönhetstips till er som jag oftast använder mig utav under sommrarna.

1. Skrubba kroppen någon gång i veckan för att få bort döda hudceller och inåtväxta hårsäckar. Jag tycker också att solbrännan "fäster" bättre på huden och blir mer jämn. Använd er av en bra kroppskrubb är också viktigt tycker jag. Jag ska tipsa er om min favorit just nu i ett inlägg som kommer upp lite senare idag!
 
2. Återfukta kroppen. Jag älskar len och återfuktad hud. Så under sommrarna smörjer jag in mig typ hela tiden med min favoritbodylotion från Clarins.
 
3. Absolut Torr är min lifesaver på sommaren. Alla svettas när det är varmt ute (no shit Sherlock) men Absolut Torr gör att man håller sig helt torr under armarna under en längre tid. Den brukar jag använda en gång innan jag går och lägger mig och så håller jag mig torr och fräsch under den kommande veckan.
 
4. Solkräm. Så viktigt, dels för att det inte är bra att bränna sig och dels är det inte speciellt snyggt och skönt att vara solbränd heller. Jag blir mer och mer noggrann med att använda solkräm.
 
5. Om man är en sådan som mig som oftast fyller i ögonbrynen så rekomenderar jag att man färgar ögonbrynen inför sommaren så man slipper måla dem varje dag, plus att man kan bada utan att färgen på ögonbrynen försvinner.
 
6. Använd BB-/CC-cream istället för foundations. Det är inte lika tungt, det täpper inte till porerna lika mycket och det ser mycket mer naturligt ut vilket jag tycker är snyggast på sommaren.
 
7. Våga använda shimmriga puderprodukter i ansiktet när du vill snygga till dig lite extra så man behåller sin pigga sommarlyster. Jag kommer satsa på en varm shrimmrig bronzer, rouge med guldshimmer och en riktigt fin highlighter. Lyster är så fint på sommaren!
 
8. Saltvattensspray i håret är en solklar favorit på sommaren om man inte är utomlands och får det automatiskt från havet. Jag gillar verkligen den lite rufsigare beach-looken på sommaren.
 
 
16

Recept- Smoothie & ChiapuddingDet är roligt att testa olika nya recept på smoothies. Min favorit är definitivt den här som jag gjorde idag som bestod mycket av banan, kokosvatten och blåbär. Blåbär brukar jag alltid ha i mina juicer och smoothies, i större eller i mindra mängder, eftersom blåbär innehåller mycket vitaminer och antioxidanter som motverkar hjärt- och kärlsjukdomar. Jag gillar även att toppa min chiapudding med blåbär. Chiapudding är för övrigt ett bra tips på frukost eller mellanmål, jag tycker man håller sig mätt på det hyfsat länge. Jag blandar chiafröna med soyamjölk (skrev fel på översta bilden, men det går att använda havremjölk eller mandelmjölk också!) och ställer in det i kylskåpet. Efter en kvart rör jag runt i glaset för att alla chiafrön inte ska hamna på bottnen. Sedan låter jag det stå under natten så har jag färdig frukost dagen efter. Super enkelt och nyttigt!